OMA LOUISE’S RECEPTEN

TRADITIONELE SMAKEN IN EEN MODERN JASJE.

De passie en levenslust van oma Louise zijn tot op heden in de identiteit van Tjin’s verweven.

In de jaren 70 verkocht zij broodjes en zuurgoed vanuit huis om van rond te komen nadat zij een alleenstaande moeder werd. Uiteindelijk verdiende zij voldoende om de overtocht van het hele gezin te bekostigen naar Nederland.

Oma’s liefde en kennis van lekker eten heeft ze door de jaren overgedragen op haar kinderen en kleinkinderen.

De broodjes die zij toen in Suriname verkocht maken wij tot de dag van vandaag nog steeds, vol met liefde en passie.

Chong Tjin

Oprichter

inmiddels 43 jaar actief en niet te stoppen. momenteel wordt al het lekkers in de keuken door Chong bereid. Als je hem wilt ontmoeten, bezorgd hij de broodjes voor jou door heel Amsterdam

Ryan Tjin

2e generatie

Op 12 jarige leeftijd begonnen als fietskoerier in Amsterdam, daarna altijd blijven hangen. Nu mede-eigenaar van Tjin’s, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en tevens ook leermeester binnen het bedrijf

Margo Tjin

Drijvende kracht

Al vanaf het begin is Margo actief bezig op de achtergrond, zij zorgt ervoor dat alle hapjes er altijd zo lekker uitzien en nog beter smaken

Leeroy Tjin

2e generatie

Staat ook al bijna zijn hele leven in de zaak, pendelt tussen Amsterdam en Almere. hij zorgt ervoor dat alles op tijd af is.

Jaciara

verkoopster

Sinds 2014 onze rots in de branding. Altijd vrolijk en een doorzetter, daarnaast kan ze de lekkerste cappuccinos maken

Tyrone

verkoper

Kwam als kleine jongen iedere zaterdag met zijn vader bij ons in de winkel, tegenwoordig staat hij hier 5 dagen per week en bezorgd hij al je broodjes

Seth

verkoper

Hij komt uit het Zonnige Aruba om al onze gasten te verblijden met zijn brede glimlach. In zijn vrije tijd schiet hij de mooiste plaatjes als sportfotograaf.

Van platenzaak tot broodjeszaak

store in store toen het nog verboden was

Muziek en lekker eten zijn nauw met elkaar verbonden. Muziek voedt de ziel, wanneer je intens van muziek geniet moet je natuurlijk ook je lichaam voeden. Ruim veertig jaar geleden wisten de gebroeders Tjin dit al goed te combineren.


Tjin’s Record Shop — 1977

In de Kinkerstraat waar het allemaal begon, werden er vanuit de keuken achterin broodjes verkocht aan de klanten die voorin zaten te smachten naar de nieuwste singles van Sam Cooke, Jackie Wilson Al Green en andere Soul en R&B legendes.  Al snel werden de broodjes populairder dan de platen en stond er een lange rij tot in de keuken voor de overheerlijke broodjes Kerrie ei en Sardines. Er kwam steeds meer vraag naar broodjes dat deze ook bezorgd werden, op feestjes en op kantoor, veel kantoren in de buurt verboden onze broodjes omdat de bedrijfskantines verlies begonnen te leiden. De broodjes werden dan ook de kantoren binnengesmokkeld onder een laag boodschappen. Begin jaren 90 waren de broodjes niet meer aan te slepen, tegen 12 uur ’s middags waren de broodjes alweer uitverkocht en kwamen de meeste klanten in de middag teleurgesteld naar buiten.

Tjin’s Exotische broodjes and latin music

Het werd tijd voor een professionele aanpak en de tweede winkel werd geopend aan de Van Woustraat recht tegenover de markt. Hier werden de broodjes constant vers gebakken en na een tijdje stond er tijdens iedere lunch een rij voor de deur en had de politie een dagtaak aan het regelen van het verkeer rondom de broodjeszaak.

Na het overweldigende succes in Amsterdam besloten de broers ook twee zaken te openen in Rotterdam, helaas waren de Rotterdammers nog niet helemaal klaar voor de Surinaamse broodjes uit Amsterdam en werden deze zaken na het overlijden van een van de broers weer gesloten.

Catering

Naast de broodjes en de muziek kwam er ook veel vraag naar authentiek Surinaams eten op evenementen. Inmiddels hebben we meer dan 20 jaar ervaring met caterings en hebben we voor Holland Casino, Holland Festival, Hollandse Nieuwe, Uitmarkt, Tropeninstituut, Theater Cosmic, The Ocean Diva, Jamrock, UWV, CWI, ABN AMRO en velen andere partijen opdrachten uitgevoerd. Momenteel werken we oa. samen met de Nieuwe Ooster begraafplaats waar we  uitvaart cateringen verzorgen.

TREK GEKREGEN    BESTEL DIRECT ONLINE

BESTEL HIER

 SPECIALE hapjes   MAATWERK catering

wij maken wat u wenst

de originele Dogla

bakkeljauw met advokaat

familie recepten

traditionele bereiding

album promotie – 1994

Marc Anthony

running junkies 10 jaar

hardlopers hangout

avada-cafe-logo-footer